Pannestekt torsk med ertekremet tagliatelle og hasselnøtter
Foto: Aina C Hole/Sporenstrek

Pannestekt torsk med ertekremet tagliatelle og hasselnøtter

Torsken smaker nydelig med pasta som tilbehør.

Ingredienser

Torsk

  • 800 g torskefilet
  • Smør til steking
  • Salt
  • Pepper

Ertesaus

  • 1 stk liten løk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 500 g Erter
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 dl Seterrømme
  • 1 stk saften fra sitron

Pasta

  • 400 g tagliatelle
  • 1,5 dl Hasselnøtter
  • 0,5 potte Basilikum

Slik gjør du

  1. Salte og pepre fisken. Stek den på middels varme i litt smør til fisken flaker seg.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Ha det i en kasserolle sammen med erter og olivenolje. Varm opp og la det stå på svak varme i ca. 5 min mens du rører. Tilsett seterrømme og saften av en sitron. La det koke opp og kjør alt glatt med stavmikser. Hold det varmt.
  3. Grovhakk hasselnøtter og rist de i en tørr panne. Kok pasta etter anvisning på pakken. Bland den ferdig kokte pastaen med den varme ertesausen og fordel i fire dype bolle. Legg på torsk og strø over hasselnøtter og noen friske basilikumblader.