Persille- og sitrontorsk

Persille- og sitrontorsk

med ovnsbakt vanilje-purre

Ingredienser

Persille- og sitrontorsk

  • 600 g torsk
  • 1 stk vaniljestang
  • 75 g meierismør Kan bruke Vita margarin med sunne fettsyrer fremfor smør
  • salt
  • pepper
  • 2 stk purre
  • 1 potte bladpersille
  • 1 stk sitron
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Bland frøene fra vaniljestangen i smøret sammen med salt og pepper. Del purrene på langs. Vask dem godt og legg dem i en ildfast form. Fordel det myke smøret over purren. Finhakk persillen. Skjær torsken i biter og fordel fisken i en ildfast form. Press over saften fra 1 sitron. Hell over olivenolje og persille. Stek purreløken i ovnen i 15 min på 230 grader. Skru varmen ned til 180 grader og sett inn fisken. La den stå inne sammen med purren i 10 min.