Persillegrillet klippfisk med purreløk og tomatsalsa
Foto: Foto: Aina C Hole Studio. Oppskrifter og matstyling: Team Sporenstrek.

Persillegrillet klippfisk med purreløk og tomatsalsa

Ingredienser

Persillegrillet klippfisk med purreløk og tomatsalsa

  • 4 stk utvannet klippfiskfilet (180 g)
  • 1 potte persille
  • kvernet sort pepper
  • 1 sss saft fra sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk små purreløk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk sitron (saften)

Salsa

  • 6 stk tomater
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk lime
  • 1 potte fersk koriander
  • salt

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen.
  2. Finhakk persille, bland med sort pepper, sitronsaft og olivenolje. Gni fisken i persilleoljen og la den marinere i 15 minutter.
  3. Skjær et snitt i purreløkene på langs, uten å skjære helt gjennom. Skyll godt. Finhakk hvitløk og strø i snittet. Hell over olivenolje og sitronsaft. Legg purreløkene hele på grillen og legg lokk over. Grill purreløkene i 8-10 minutter, snu de innimellom. Grill klippfisken i 6-8 minutter på hver side.
  4. Server fisk og grillet purreløk med tomatsalsa.
  5. Skjær et kryss i toppen av tomatene og legg en og en i fosskokende vann i ca. 1 minutt eller til skallet slipper. Ta de opp, fjern skallet og hakk tomatene i fine terninger. Finhakk gul løk, koriander og fersk chili. Legg alt i en skål og press over litt lime. Smak til med salt.