Pestopai med bakte grønnsaker

Pestopai med bakte grønnsaker

Du kan også ha spekemat eller røkelaks i paien. Gir deg vitamin C, protein og kostfiber.

Ingredienser

Paideig

  • 3 dl hvetemel
  • 125 g smør romtemperert
  • 2 ss kaldt vann

Fyll

  • 2 stk rødløk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød eller gul paprika
  • 1 stk aubergine eller squash
  • 2 ss olivenolje
  • 3 stk egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl pesto
  • 1 ss urter eks. timian, rosmarin eller basilikum
  • salt
  • nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Bland smør i melet og smuldre det sammen med fingrene. Tilsett kaldt vann og kna til en deig. Trykk ut deigen i en paiform med 20-25 cm diameter.
  2. Varm opp ovnen til 250 °C.
  3. Skjær løk, paprika og aubergine i skiver. Legg grønnsakene på bakepapir og dynk over olje. Stekes midt i ovnen i ca 20 min.
  4. Mens grønnsakene steker, visper du sammen egg, melk og pesto.
  5. Senk ovnsvarmen til 200 °C og forstek paiskallet i 10 min.
  6. Legg deretter grønnsakene i paiskallet og hell eggeblandningen over. Dryss over urter. Viderestek paien midt i ovnen i ca 30-40 minutter. Server med en stor og deilig salat!
  7. 468 KCAL/PORSJ