Pinnekjøtt i øl

Pinnekjøtt i øl

Spennende vri!

Ingredienser

Du trenger

  • 1,6 kg pinnekjøtt
  • 1 kg mandelpoteter
  • 0,3 l juleøl eller 0,5l vann

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet i minst ett døgn. Bruk gjerne lunkent vann og la det stå i kjølig romtemperatur. Legg mandelpoteter i en vid kjele og bruk disse som rist for pinnekjøttet. Saltet fra pinnekjøttet gjør at potetene ikke koker i stykker og får en fantastisk smak. Fyll på med øl og vann så det står i høyde med potetene. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på slik at det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinne-kjøttet det siste kvarteret før du serverer maten.
  2. Tips: Ønsker du en rotmos med litt mer smak, lag den på den klassiske måten men ha i tre fedd hvitløk som er surret i pannen i olivenolje til de er myke. Og en finhakket neve med timian. Uforglemmelig!
  3. Restene av pinnekjøtt og poteter er perfekt til en suppe. Mos poteter og spe ut med kraften og ha i matfløte. Riv pinnekjøtt i småbiter og ha over. Server med frisk timian, godt brød og kanskje revet parmesan til.