Pinnekjøtt med fløyelsmyk rotmos

Pinnekjøtt med fløyelsmyk rotmos

Nydelig pinnekjøtt!

Ingredienser

Du trenger:

  • 1,6 kg pinnekjøtt Gjerne mer!
  • bjørkepinner

Rotmos

  • 1 kg kålrot
  • 3 stk gulrot
  • 2 stk Poteter
  • 1 l vanngulrot
  • salt
  • pepper
  • 1 dl matfløte
  • 4 ss smør
  • 1 stk vossakorv ca. 400 g

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet i minst ett døgn. Bruk gjerne lunkent vann og la det stå i kjølig romtemperatur. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en stor kjele. Fyll på vann slik at det står i høyde med risten.
  2. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke kokes tørt, fyll i så fall på med mer vann. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet det siste kvarteret før du serverer maten.
  3. Lag kålrotstappe ved å koke kålrot, gulrot og potet møre i grove biter i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør, og smak til med salt og pepper.
  4. Hvis du ønsker det, kan du legge pinnekjøttet i en langpanne og grille det lett i ovnen for å få det litt crispy – eller server det hele rett fra kjelen sammen med vossakorv i biter, kokte mandelpoteter og sjyen fra kjøttet. Server med litt rosmarin på toppen.