Pinnekjøtt med klassisk tilbehør

Pinnekjøtt med klassisk tilbehør

Bestemor lager verdens beste pinnekjøtt!

Ingredienser

Pinnekjøtt

  • 1,8 kg pinnekjøtt
  • bjørkepinner eller rist
  • 1 ring vossakorv

Tilbehør

  • 1 kg kålrot
  • 3 stk Gulrøtter
  • 3 stk Poteter
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl Fløte
  • 4 ss Smør

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet i minst ett døgn. Bruk gjerne lunkent vann og la det stå i kjølig romtemperatur. Skift vann minst en gang.
  2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en stor kjele. Fyll på vann slik at det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke kokes tørt, fyll i så fall på med mer vann. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet det siste kvarteret før du serverer maten.
  3. Lag kålrotstappe ved å koke kålrot, gulrot og potet møre i grove biter i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør, og smak til med salt og pepper.