Pinnekjøtt med øl og søtpoteter

Pinnekjøtt med øl og søtpoteter

Tradisjonsrik julemat med en ny vri.

Ingredienser

  • 1,6 kg pinnekjøtt
  • 4 stk søtpoteter
  • 4 dl øl, gjerne alkoholfritt

Saus

  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss potetmel eller maisenna
  • 2 ss sitronsaft
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet i minst 16 timer, skift vann minst en gang. Bruk gjerne lunkent vann og la det stå i kjølig. Legg søtpoteter i en vid kjele og bruk potetene som rist for pinnekjøttet. Saltet fra pinnekjøttet gjør at søtpotetene ikke koker i stykker og får en fantastisk smak. Fyll på med øl og vann så det står i høyde med søtpotetene. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på at det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann.
  2. Lag saus av skyen ved å koke opp ca. 3 dl av væsken i bunnen sammen med 1 dl kremfløte. Jevn med maisenna eller potetmel så det blir litt tykt. Smak til med sitronsaft og sort pepper.