Pinnekjøtt med øl og søtpotetpuré

Pinnekjøtt med øl og søtpotetpuré

Spennende vri på tradisjonell pinnekjøtt

Ingredienser

Pinnekjøtt

  • 1,6 kg pinnekjøtt
  • 1 kg mandelpoteter
  • 4 dl juleøl alkoholfritt går fint!
  • 1 ring vossakorv

Søtpotetpuré

  • 4 stk søtpoteter
  • 2 ss Smør
  • 0,5 dl Fløte
  • Salt
  • Pepper
  • Sitron
  • 0,5 potte bladpersille

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet i minst ett døgn. Bruk gjerne lunkent vann og la det stå i kjølig romtemperatur. Skift vann minst en gang.
  2. Legg mandelpoteter i en vid kjele og bruk disse som rist for pinnekjøttet. Saltet fra pinnekjøttet gjør at potetene ikke koker i stykker og får en fantastisk smak. Fyll på med øl og vann så det står i høyde med potetene. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet det siste kvarteret før du serverer maten.
  3. Skrell og del søtpotetene i grove biter. Kok dem myke. Mos dem sammen med smør, fløte og sitron. Smak til med salt og pepper. Finhakk persillen og server pinnekjøttet med søtpotetpuréen og frisk persille. Du kan godt blande ut søtpotetene med vanlig potet om du ønsker det!