Pizza på grillen “3 Formaggio” med pesto

Ingredienser

Pizzadeig

  • 0,5 pk gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 6 dl hvetemel

Fyll

  • 1 liten rødløk
  • 1 liten squash tynne skiver
  • 2 poser mozzarella i skiver
  • 75 g chevre (geitost) i biter
  • 100 g parmesan raspet
  • olivenolje
  • havsalt

Pesto

  • 1 neve basilikum
  • 1 neve ruccula
  • 1 neve mandler
  • 0,5 dl pinjekjerner
  • 1 dl revet parmesan
  • 3 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Løs opp gjæren i fingervarmt vann. Tilsett resten av ingrediensene og bland dette til en smidig deig.
  2. Del deigen i fire emner og la heve i ca. 30 minutter. Kjevle ut hver del av deigen og grill på svak varme på rett på grillristen til deigen blir gyllen brun. Legg på fyllet og stek i ca. 10-12 minutter.
  3. Legg over lokket på grillen de siste minuttene slik at osten smelter. Avslutt med å legge på klatter av pestoen på pizzaen. Du kan også steke pizzaen på vanlig måte i stekovnen.
  4. Pesto: Bland alle ingrediensene i mikser eller støt alt i morter til en klassisk pesto, smaksett med salt og pepper.