Pølser

Pølser

Mange av oss, faktisk så mange som 36 %, spiser pølser til middag. Velger du pølser med mye kjøtt og lite salt og serverer grønnsaker ved siden av, gjør du det litt sunnere og mye bedre.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 400 g pølser Du kan bruke alle typer
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,3 stk purre
  • 2 stk paprika
  • 0,5 stk rød chili
  • 1 boks kikerter
  • 1 boks tomatbønner
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl vann
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 1 bunt kruspersille

Slik gjør du

  1. Bruk en stor gryte med tykk bunn. En jerngryte er perfekt. Del opp pølsene i passe store biter og surr dem i gryten med litt olje. Hakk opp gul løk, hvitløk og purre og la det surre lett sammen med pølsene.
  2. Del opp paprika i biter og finnhakk chili. Ha i gryten sammen med kikerter, tomatbønner og tomatpure. La det koke opp. Bland ut buljong i 3 dl vann og hell i. La det koke forsiktig i 5 minutter. Rør med jevne mellomrom. Pynt med hakket kruspersille.