Posjerte egg med Hollandaise

Posjerte egg med Hollandaise

Server egget på godt brød, gjerne ristet - med lun hollandaise og purre.

Ingredienser

Posjerte egg

  • 4 egg
  • 1 liter vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik lys, 7%

Hollandaise

  • 2 eggeplommer
  • 150 gr smør
  • 1 ts sitronsaft
  • 2,5 ss vann
  • salt
  • hvit pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp vann med eddik og salt i et lavt kokekar. Smør en liten øse med litt olje. Knekk egget i øsen. Senk øsen mot det kokende vannet og la egget gli fra øsen ned i vannet. Etter hvert som hviten stivner, samler den seg rundt plommen. La det trekke ca. 4 min i boblende, men ikke fosskokende vann. Ta eggene forsiktig opp med en hullsleiv. Tips: Man kan også knekke egg i en plastikkpose, og senke egget ned i vannet til det samler seg; vips så har du posjert egg! Server egget på godt brød, gjerne ristet - med lun hollandaise og purre.
  2. Smelt smøret på lav varme. Bland eggeplommer, sitron og vann i en kjele. Sett kjelen over vannbad og pisk fort sammen til det blir tykt. Tilsett det varme smøret, fra det øverste laget, litt og litt, mens du pisker. Bunnfallet i smøret skal ikke bli med. Smak til med salt og hvit pepper.