Pulled pork på Tinas vis!

Pulled pork på Tinas vis!

Vel bekomme!

Ingredienser

Pulled pork

  • 2 pakker Tinas Nakkefilet av svin 1200-1600 gram

Marinade til kjøttet

  • 2 dl barbeque saus valgfri type
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss paprika
  • 2 ss cumin
  • 2 kluper kajennepepper

Tilbehør

  • 1 stk grønt salathode
  • 1 stk rød løk tynne skiver
  • frisk koriander

Sesamdip-saus

  • 1,5 ss Kikkoman
  • 1 dl kokte hvite bønner
  • 0,5 dl eplejuice
  • 3 ss sesamfrø (riste dem gjerne for kraftigere og rundere smak)
  • 1,5 ts sambal olek
  • 1 ts nescafepulver
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 3,5 ss rennende honning

Pannekaker

  • 4 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 4 stk egg
  • 1 ts salt
  • 1 stk sitron, saft og skall
  • 2 fedd hvitløk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 120 grader.
  2. Legg kjøttet i en gryte med et lokk som tåler å stå i varm ovn. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og hell det over kjøttet; gni marinaden inn i kjøttet. Sett gryten i ovnen med lokket på og la det stå i 5-6 timer.
  3. Ta ut kjøttet og dra det fra hverandre med en gaffel slik at det deler seg ”i tråder”. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
  4. Sesamdip-saus Bland bønnene med eplejuice og miks alle ingrediensene til sausen i en bolle med stavmikser.
  5. Pannekaker Visp sammen ingrediensene til en fin røre. Tilsett salt og bland inn sitronsaft, krydder og revet hvitløk. Stek i store pannekaker.
  6. Anrett Pulled Pork i pannekakene med grønn salat, skiver av rød løk og sprinkle sausen over. Brett dem som en wrap og spis med hendene!
  7. Tips! Verdens enkleste rett! Sett kjelen i ovnen eller på grillen:
  8. SETT GRYTEN I OVNEN om morgenen og la stå til sent på ettermiddagen, til kjøttet er ferdig (ca 5-6 timer). Perfekt også hvis du lager den dagen før. Det er bare å varme opp kjøttet når det er på tide å spise.
  9. SETT KJELEN PÅ GRILLEN (husk å beholde lokket på og hold glørne varme gjennom hele steketiden). Perfekt til sosiale dager i hagen eller på stranden. Start om morgenen og hold grillen i gang til sent på ettermiddagen, da kjøttet er klart. Regn med 5-6 timer på moderat/svakt varme glør. Du kan forberede hele festen mens middagen gjør seg selv.