Pytt i panne med smak av jul
Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek

Pytt i panne med smak av jul

Her får du brukt opp rester av ribbe, julepølser, skinke og medisterkaker.

Ingredienser

  • 800 g kjøttrester som ribbe, julepølser eller medisterkaker
  • 0,5 stk Kålrot
  • 4 stk Poteter
  • 2 ss Smør
  • 1 stk Rødløk
  • 1 pose Grønnkål
  • 1 dl Tyttebær

Slik gjør du

  1. Legg kjøttrestene i en ildfast form og varm de i ovnen på ca. 200 °C i 10 min.
  2. Del opp kålrot og poteter i grove biter. Kok de myke, men ikke til de faller fra hverandre. Hell av vannet. Varm en stor stekepanne med smør. Del rødløk i grove båter. Stek kålrot, poteter og rødløk til det får farge.
  3. De siste 5 minuttene steker du grønnkål sammen med rotfruktene. Smak til med salt og pepper. Server med friske tyttebær og kjøttrester.