Gravlaks med sennepssaus på ristede knekkebrød

Ingredienser

Råmarinert laks med sennepssaus på ristede knekkebrød

  • 500 g fersk laksefilet (lakselions)
  • 1 neve dill
  • 3 ss salt
  • 3 ss sukker
  • 1 ts grovkvernet sort pepper

Sennepssaus

  • 2 ss søt sennep
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 ss flytende honning
  • 1,5 ss rødvinseddik
  • 2 dl rapsolje
  • 1 dl hakket gressløk
  • salt

Slik gjør du

  1. Klipp dill grovt og bland dill, salt, sukker og pepper i en skål. Ha blandingen i en pose. Legg laksefileten i posen, gni inn krydderblandingen og la ligge i minst 30 minutter i romtemperatur. Ta fileten ut av posen, tørk den godt og skjær i tynne skiver. Server med sennepssaus og knekkebrød.
  2. Visp sammen søt sennep, dijonsennep, honning og rødvinseddik. Hell en tynn stråle rapsolje sakte over mens du rører. Klipp gressløk og bland inn. Smak til med salt.
  3. Sett ovnen på 200 grader i ca. 5 minutter. Du kan også bruke grillen. Rist knekkebrød, følg nøye med så de ikke brenner seg i ovnen. Server knekkebrød ved siden av laks og sennepssaus.