Ribbe med julekrydder i dampen
Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek

Ribbe med julekrydder i dampen

Med tyttebær og honningglaserte poteter med hasselnøtter.

Ingredienser

Ribbe

  • Ribbe per person
  • 10 stk Nellikspiker
  • 2 ss Grovhakket, frisk ingefær
  • 4 fedd Hvitløk, knuste
  • 1 ts Kanel
  • 1 ts Malt muskat

Honningglaserte poteter

  • 800 g Små poteter
  • 2 ss Honning
  • 2 ss Olje
  • 2 dl Hasselnøtter, grovhakkede
  • Salt og pepper
  • 1 dl Tyttebær, tinte

Slik gjør du

  1. Ha nellik, grovhakket ingefær, hvitløk, kanel og muskat i vannet som ribben skal dampes i.
  2. Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Hell på litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La den stå og dampe i ca. 45 min. Ta av folien. Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 2 timer.
  3. Når det er ca. 40 min igjen av steketiden, tilbereder du potetene.
  4. Legg hele poteter med skall i en ildfast form. Hell over honning, olje og grovhakkede valnøtter. Bland godt sammen så alle potetene blir dekket. Salte og pepre etter smak.
  5. Stek potetene i ovnen under ribben i ca. 30 min. Server ribbe med varme honningpoteter og tyttebær. En skje eller to av ribbesjyen smaker også godt til!