Rundstykker med leverpostei og rødbetesalat

Rundstykker med leverpostei og rødbetesalat

Stek rundstykker på forhånd og lag en fristende matpakke til jobb eller skole.

Ingredienser

Rundstykker

  • 0,5 pk tørrgjær
  • 3 dl Vann
  • 2 dl Melk
  • 2 ss Olivenolje
  • 2 ts Salt
  • 6 dl Sammalt mel
  • 5 dl Hvetemel
  • 1 stk Egg til pensling

Med pålegg

  • 1 dl rødbeter på glass
  • 0,5 stk Eple
  • 2 stk Vårløk
  • 2 ss Lett kesam
  • Salt og pepper
  • 2 stk Rundstykker
  • 75 g Leverpostei

Slik gjør du

  1. Ha gjæren i en bolle. Varm vann og melk fingervarmt, ca 37 grader. Ha væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i olje og salt. Tilsett melet, elt deigen i ca 10 min i en kjøkkenmaskin.
  2. La deigen heve tildekket i ca. 30 min.
  3. Del deigen i 12 biter. Rull rundstykker og sett dem pa° en stekeplate med bakepapir. La dem etterheve pa° et lunt sted i ca. 30 min.
  4. Visp sammen et egg og pensle rundstykkene. Stek dem i ca. 15-20 min pa° 200 grader, til de har fa°tt gyllen farge. Avkjøl pa° rist.
  5. Finhakk rødbetene, 1/2 eple og va°rløk. Bland med litt kesam og smak til med salt og pepper. Fordel leverpostei pa° rundstykkene og topp med rødbetsalat. Det smaker godt med frisk timian hvis du har!
  6. Del opp et eple i ba°ter og ha til dessert.