Saftig Kyllingfilet "Orange"

Saftig Kyllingfilet "Orange"

Server denne gjerne med urte- og sitronris: Kok risen, vend inn et utvalg hakkede urter (f.eks dill og persille), saften av 1/2 sitron og ett revet hvitløksfedd.

Ingredienser

Kylling

  • 4 stk Kyllingfilet
  • Salt og pepper
  • Smør og olivenolje til steking

Saus

  • 1 stk Løk, finhakket
  • 2 fedd Hvitløk, skrelte
  • 1/4 ts tørket timian
  • 1 ss Sukker
  • 2 ss Rødvinseddik
  • 2 stk Appelsiner
  • 2 dl Vann
  • 1 ss Smør

Slik gjør du

  1. KYLLINGFILETENE: Salt og pepre kyllingfiletene og stek dem i litt olivenolje og smør i en panne i cirka 6-7 minutter til de er gyllenbrune. Underveis bruker du en skje til å øse dem med fett. Legg kyllingfiletene på en tallerken mens du lager sausen.
  2. SAUSEN: I samme panne som du stekte kyllingfiletene tilsettes løk, hvitløk og 1/4 ts timian. Surr til løken er blank.
  3. Hell sukker, rødvinseddik og saften fra den ene appelsinen i pannen og kok opp.
  4. Hell i vannet og legg kyllingen tilbake i pannen. La småputre i cirka 15 minutter.
  5. Til slutt, skrell den andre appelsinen og fjern mest mulig av den hvite fra skallet. Pisk smøret inn i sausen og kutt appelsinen opp i små biter og ha i sausen. Smak til med salt og pepper.