Sellerirotmos med sennep, grana padano og persille

Sellerirotmos med sennep, grana padano og persille

Visste du at selleriroten er svært kalorifattig og en skikkelig kostfiberbombe som er rik på B-vitaminet folat og vitamin C – også smaker det helt fantastisk både som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som en egen rett.

Ingredienser

  • 800 g Sellerirot
  • 2 dl Melk
  • 1 ss Sennep maille
  • 75 g Grana padano (parmesan)
  • 1 potte Kruspersille
  • 1 ss Sitronsaft
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skrell sellerirot, del den i store biter og kok den myk. Hell av vannet og tilsett melk og dijonsennep. Kjør i blender eller med stavmikser til en myk, luftig krem. Tilsett grana padano (parmesan), og finhakket kruspersille. Smaksett med sitronsaft, salt og pepper.