Sitronstekt lammestek med bakt paprika, couscous og dill

Sitronstekt lammestek med bakt paprika, couscous og dill

Prøv en lammestek med nye smaker.

Ingredienser

Lammestek

  • 1 kg lammestek
  • 2 sitron revet skall
  • 5 røde paprika
  • 2 ss dijonsennep
  • 4,5 ss krydderblanding Se nedenfor
  • kvernet salt
  • sort pepper

Couscous

  • 5 dl fullkorn-couscous
  • 5 dl vann
  • 2 grønne epler
  • 1 neve dill
  • olivenolje
  • 2 dl yoghurt naturell
  • salt
  • sort pepper

Krydderblanding

  • 2 ss ingefær revet
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ts chilipulver
  • 3 fedd hvitløk hakket

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175°. Bland dijonsennep med krydderblandingen og revet sitronskall og gni inn lammesteken. Strø på salt og pepper. Drypp olivenolje over de hele paprikaene og strø på flaksalt.
    Sett ovnen på 175°. Bland dijonsennep med krydderblandingen og revet sitronskall og gni inn lammesteken. Strø på salt og pepper. Drypp olivenolje over de hele paprikaene og strø på flaksalt.
  2. Legg lammesteken i en lett oljet langpanne sammen med paprikaene og sett pannen i ovnen. Stek i ca. 20 minutter. Skru deretter ned varmen til 120°, og stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 60-65° hvis du vil ha rosa kjøtt. Ta ut paprikaene etter halve steketiden eller når de har myknet. La kjøttet hvile før servering.
  3. Kok opp vannet med 1 ts salt i en kasserolle, hell i couscousen og rør. Legg på lokk og la det stå i 5 minutter. Rør i couscousen med en gaffel for å løse den opp før servering.
    Kok opp vannet med 1 ts salt i en kasserolle, hell i couscousen og rør. Legg på lokk og la det stå i 5 minutter. Rør i couscousen med en gaffel for å løse den opp før servering.
  4. Skjær eplene i terninger, hakk dillen og bland begge deler i couscousen. Drypp olivenolje over couscousen og smak til med salt og sort pepper. Anrett i en skål med de bakte paprikaene på toppen. Skjær opp lammet og server med couscous og en skje yoghurt.