Sjampinjongsuppe med chevre

Sjampinjongsuppe med chevre

I supper kan du nesten putte alt. Noen har til og med forsøkt å koke suppe på en spiker! For det er det med supper. Du kan lage verdens billigste og velsmakende budsjettsuppe, restesuppe og vegtarsuppe. Du kan lage den fort - eller veldig langsomt.

Ingredienser

  • 3 bokser sjampinjong bokser a 250 g
  • 2 stk Sjalottløk
  • 4 fedd Hvitløk
  • 5 dl Vann
  • 2 dl Melk
  • 100 g Chevre
  • Olivenolje og smør til steking
  • Pepper
  • 1 klype Havsalt grovt
  • 2 ts Sitronsaft
  • Olivenolje og smør til steking

Timiankrem til servering

  • 1 dl Kesam
  • 1 Håndfull ruccolasalat, finhakket
  • 1 ss Timian, fersk hakket
  • Pepper
  • 1 klype Havsalt grovt

Slik gjør du

  1. Skrell sjalottløker og skjær i tynne skiver. Skrell og knus hvitløkfedd med et knivblad. Skjær bort den ytterste kanten på osten. Fres halvparten av soppen i olje sammen med løk og to hvitløkfedd. Tilsett vann og melk og la soppen koke i 10-15 minutter. Kjør suppen glatt i en blender. Smuldre ost, bland den jevnt i suppen og hold den varm i en kasserolle. Vær forsiktig så den ikke koker opp igjen, om det skulle skje kan du bare blande på nytt. Smak til med litt pepper og eventuelt salt. Stek resten av soppen i olivenolje sammen med de to siste hvitløkfeddene. Smak til med sitron, litt pepper og ev. salt. Fordel stekt sopp i tallerkenene og topp suppen med timiankrem. Server med en gang.
  2. Timiankrem Bland sammen kesam med hakket timian og ruccolasalat, smak til med sort pepper og en klype salt.
  3. TIPS: Du kan bruke frisk sjampinjong, ca 2l.