Sjokolade- og marsipankonfekt

Sjokolade- og marsipankonfekt

Julegodt

Ingredienser

Marsipankonfekt

  • 1 marsipanpølse
  • 500 g mørk sjokolade
  • cognac, valgfritt
  • 0,5 skall appelsin
  • 0,5 skall sitron
  • 1 dl nøtter cashew-, hassel- eller valnøtter
  • 1 dl sukker

Slik gjør du

  1. Smelt sjokoladen i vannbad. Pass på at du ikke får en dråpe vann i sjokoladen, da blir den kornete! Lag en grop langsgående i marsipanpølsen og hell oppi cognac. Lag kuler av marsipanen og vend disse i sjokoladen. Legg kulene på et fat med bakepapir og sett det kjølig. Lag zest = lange tynne striper av skallet på appelsin og sitron med en potetskreller der du tar kun det ytterste laget. Grovhakk pistasjnøtter. Smelt sukker i en panne og rør til alt er oppløst. Ha zest-strimlene fra sitron og appelsin, samt nøtter, i det varme sukkeret og karamelliser det. Sett det til kjøling, men pynt sjokoladekulene med dette før det blir helt kaldt – da vil pynten feste det seg perfekt på toppen på konfekten.