SkagenSild

SkagenSild

Godt til julefrokosten!

Ingredienser

SkagenSild

  • 6 stk spekesild
  • 1 beger creme fraiche
  • 1 dl dill
  • 1 liten rødløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ss lodderogn
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1/2 - 1 time, eller til silden er passe salt. Hell av vannet og tørk filetene i kjøkkenpapir. Skjær filetene i ønskelig store biter.Finhakk dill og rødløk. Bland sammen creme fraiche, dill, løk, rogn, sitron og pepper. Rør inn spekesilden. Smak evt til med sitron og mer pepper. Serveres nyrørt til kokt potet eller på knekkebrød eller godt flatbrød! Godt til julefrokosten, som får et touch av svensk Smørgåsbord. Iskald bayer og små glass kan med fordel settes frem!