Skreikaker med grovt brød og salat
Foto: Aina C. Hole

Skreikaker med grovt brød og salat

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 kg skreifilet uten skinn
  • 3 stk egg
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 stk vårløk
  • solsikkeolje til steking
  • grovt brød
  • 1 pk minispinat
  • rømme til servering

Salsa Verde

  • 1 stk håndfull ruccula
  • 0,5 potte kruspersille eller basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk saft og skall fra sitron
  • 0,5 dl olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Finhakk skreien med kniv til den har konsistens som karbonadedeig. Bland egg, salt, pepper og finhakket vårløk inn i fiskefarsen og la den stå på kjøling en stund.
  2. Stek fiskekakene i solsikkeolje til de er gylne og fine, ca. 4-5 minutter på hver side. Del opp brød i skiver, topp med spinat og fiskekaker. Server med litt rømme og salsa verde.