Snøhvit Hvetekake

Snøhvit Hvetekake

Unn deg litt godt i Julen!

Ingredienser

Hvetekake

  • 1,5 kg hvetemel
  • 200 gr smør
  • 250 gr sukker
  • 50 gr gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme malt
  • 1 l helmelk
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen hvetemel og smør. Ha i sukker, salt og kardemomme. Varm melken til den er lunken, og rør gjæren ut i litt av melken. Hell alt over melblandingen og rør godt sammen. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor. Deigen skal være litt klissete.
  2. Elt ut tre hvetekaker og ha dem i smurte brødformer. Etterhev til dobbelt størrelse, i ca. 30 minutter. Prikk hvetekakene med en gaffel før du pensler med litt egg.
  3. Stek hvetekakene ved 180 °C, i ca. 25-30 minutter til de har en gylden overflate. Avkjøles i formen.
  4. Tips: Hvis du vil, kan du lage store gode juleboller med samme deigen! Prøv gjerne å blande inn revet skall fra klementin eller appelsin. Gir en frisk julesmak – og dufter fantastisk på kjøkkenet!