Sommerens lettkokte grønnsaker med olivenolje
Foto: Foto: Aina C Hole Studio. Oppskrifter og matstyling: Team Sporenstrek.

Sommerens lettkokte grønnsaker med olivenolje

Ingredienser

Sommerens lettkokte grønnsaker med olivenolje

  • 1 stk gul løk
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 stk persillerøtter
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk kålrot
  • 0,5 stk sellerirot
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 bit fersk ingefær, ca 4 cm
  • 0,5 stk sitron
  • 2 bunter fersk timian
  • 3 stk laurbærblader
  • 9 stk hele sorte pepperkorn
  • 0,5 ss havsalt
  • 4 ss olivenolje
  • vann

Slik gjør du

  1. Skrell løk og grønnsaker og del opp i passe store terninger. Press hvitløk og skjær ingefær og sitron i tynne skiver. Legg alt i en stor gryte. Fyll opp med vann til det nesten dekker grønnsakene. Kok opp og skum av.
  2. Tilsett timian, laurbærblader, hele pepperkorn og salt, og la det småkoke til grønnsakene er myke (ca 15-20 minutter)
  3. Fordel grønnsakene i dype tallerkener og hell den varme buljongen over grønnsakene. Hell litt olivenolje over til slutt og server.