Sosisser med rødløksmarmelade og godt brød

Sosisser med rødløksmarmelade og godt brød

Server dem sammen med godt brød med smør,

Ingredienser

Du trenger:

  • 1 pk sossier
  • 1 pose blandet salat
  • 4 skiver fikenbrød
  • 8 skiver Røde epler
  • timian

Rødløksmarmalade

  • 3 rødløk Tynne skiver
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts revet ingefærrot
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 0,5 dl balsamicoeddik
  • 3 ts sukker Brunt

Slik gjør du

  1. Start med rødløksmarmeladen. Ha oljen i stekepannen og rør inn krydderet. Ha i løkskivene og la det surre i oljen til løken er blank og myk. Tilsett hvitvinseddik og balsamicoeddik og la det koke inn over svak varme.
  2. Tilsett brunt sukker og la det surre med, til sukkeret er oppløst og blandingen er karamellisert. Smak eventuelt til med mer krydder.
  3. Ha blandingen på et lite syltetøyglass, avkjøl og sett på lokk. Oppbevares kjølig.
  4. Dette er godt til mye av julematen som f.eks kald ribbe, restesandwicher av kalkun, medisterkaker etc. En super venninnegave er det også!
  5. Stek sossiser i stekepannen i litt smør. Server dem sammen med godt brød med smør, gjerne fikenbrød (se annen oppskrift), rødløksmarmelade og litt blandet salat hvis du ønsker litt grønt til!