Spekesild
Foto: Aina C. Hole/Sporenstrek

Spekesild

Med ingefær, hel sort pepper og appelsin.

Ingredienser

  • 3 dl vann
  • 1 dl Eddik
  • 1 dl Sukker
  • 20 g Fersk ingefær
  • 0,5 ss hel sort pepper
  • 2 stk Appelsin
  • 1 pakke Spekesild

Slik gjør du

  1. Vann ut fisken i ett døgn i kjøleskap.
  2. Begynn med laken. Kok opp vann, eddik og sukker. La sukkeret løses opp og senk deretter varmen. Skrell ingefær og skjær den i tynne skiver. Ha ingefær og hel pepper i laken. Vask én appelsin, skrell den med potetskreller og ha skallet i laken. Press i saften fra to appelsiner og la alt koke ned til halve mengden.
  3. Del silden i mindre biter. Ha sild og lake lagvis i et Norgesglass og sett kjølig.