Stekt aubergine med sesamfrø og balsamicoeddik

Stekt aubergine med sesamfrø og balsamicoeddik

Passer utmerket til stekt eller grillet kylling eller alt lyst kjøtt.

Supersunn

Ingredienser

Aubergin

  • 2 Auberginer
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss balsamicoeddik
  • kvernet salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader, del auberginen på langs. Del hvitløken, og gni inn auberginehalvdelene
med hvitløk og olivenolje, salte og pepre. Legg de på en stekeplate med bakepapir med snittflaten
ned. Stek i ovnen i ca. 30 minutter til de er blitt lettstekte og myke. Snu auberginene og strø over
sesamfrøene.

Kan også grilles på aluminiumsfolie under lokk.
    Sett ovnen på 225 grader, del auberginen på langs. Del hvitløken, og gni inn auberginehalvdelene med hvitløk og olivenolje, salte og pepre. Legg de på en stekeplate med bakepapir med snittflaten ned. Stek i ovnen i ca. 30 minutter til de er blitt lettstekte og myke. Snu auberginene og strø over sesamfrøene. Kan også grilles på aluminiumsfolie under lokk.
  2. Stek i ytterligere 3-4 minutter i ovnen.
    Stek i ytterligere 3-4 minutter i ovnen.
  3. Legg opp på fat, drypp over sitron og balsamicoeddik og server.