Storfe høyrygg - rask kjøttgryte

Storfe høyrygg - rask kjøttgryte

Tips: Grønnsaker og krydder i denne retten kan varieres etter smak og behag.

Ingredienser

Kjøttgryte

  • 700 g høyrygg i små terninger
  • 2 gul løk grovhakket
  • 2 fedd hvitløk presset
  • 3 ss matolje
  • 1 ss cumin
  • 1,5 ss paprikapulver
  • 2 ts chilipulver
  • 1 liter vann
  • 2 buljongterninger gjerne okse eller kalv
  • 2 bokser hakkede tomater
  • nykvernet sort pepper
  • 4 poteter i terninger
  • 2 gul paprika grove biter
  • 2 dl ekstra lettrømme til servering

Slik gjør du

  1. Brun løken i olje til den har fått fin farge. Bruk en stor støpejerngryte eller en kjele med tykk bunn. Tilsett hvitløk, paprikapulver, cumin og chilipulver.
  2. Brun kjøttet i panne til det er blitt gyllent. Hell over i den store gryten og tilsett vann, hakkede tomater og buljong. Bland så i poteter og paprika.
  3. La alt koke ca. 15 min. til potetene er myke. Smak til med salt og sitron til slutt. Server med en klatt lettrømme eller mat/ naturell yoghurt.