Svin ytrefilet med mango, lime og chili

Svin ytrefilet med mango, lime og chili

Spennende vri, med overraskende gode smaker!

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 stk Svin ytrefilet
  • 250 gr couscous
  • 250 ml vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 mango delt i terninger
  • 1 rød chili frøene fjernet, finhakket
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk saft av lime
  • nykvernet pepper
  • salt
  • 1 olje nøytral, til steking
  • 1 ss honning
  • 2,5 ss soyasaus
  • 1 grønn salat til servering

Slik gjør du

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halv time før du skal steke det.
  2. Ha vann og 1 spiseskje olivenolje og 1 teskje salt i en kjele. Kok opp, trekk kjelen av varmen og tilsett couscous. Sett på lokket og la trekke i 3-4 minutter.
  3. Ha mango, chili, vårløk og limesaft i en bolle. Vend inn i couscousen.
  4. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i nøytral olje over middels høy varme til det er fint brunet på begge sider. Trekk pannen til side og tilsett honning og soyasaus. Senk varmen til middels og stek videre i honning- og soyablandingen til kjøttet akkurat er gjennomstekt og har en mørk, karamellisert stekeskorpe. Snu ofte så ikke honningen svir seg.
  5. Sjekk eventuelt med et steketermometer, kjernetemperaturen skal være omtrent 60 grader.
  6. Server kjøttet med couscous, mango- og chiliblanding, og grønn salat ved siden av. Drypp sausen rundt.