Svinekotelett med varme grønnsaker og pepperrotrømme

Svinekotelett med varme grønnsaker og pepperrotrømme

Denne retten kan man variere mye på alt etter som hvilke grønnsaker man har tilgjengelig, samt styrken på pepperrotrømme er enkel å justere med mengde pepperrot.

Ingredienser

Svinekotelett

  • 4 Nakkekoteletter
  • 1 Fennikel
  • 2 Rødløk
  • 4 Gulrøtter
  • 5 Poteter
  • 0,5 Chilipepper rød
  • 4 fedd Hvitløk
  • 3 ss Olivenolje
  • 20 g Smør
  • Salt
  • Pepper
  • 2 stilker Rosmarin frisk
  • 2 dl Lettrømme
  • 0,5 tube Pepperrot
  • Pepper grov
  • 0,5 Evt. saft av sitron

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Del fennikel og rødløk i grove båter. Skjær gulrøtter i staver og poteter i tynne skiver, behold gjerne skallet på potetene. Ha alt i en stor ildfast form eller langpanne. Finhakk chili og hvitløk og dryss over grønnsakene. Drypp over olivenolje og vend grønnsakene så oljen blir fordelt på alt. Salte og pepre. Stek i ovn i 25 minutter.
  2. Stek svinekoteletter i litt smør til de får en gyllen farge. Etterstek kjøttet på toppen av grønnsakene i ovnen de siste 10 minuttene. Ha på fersk eller tørket rosmarin. I mellomtiden blander du rømme, pepperrot, pepper og ev. litt sitrussaft i en skål.