Svinekoteletter med blomkålsris, eple, vårløk og sjysaus

Svinekoteletter med blomkålsris, eple, vårløk og sjysaus

360 kcal pr porsjon

Ingredienser

Svinekoteletter

  • 4 stk svinekoteletter
  • 4 stk vårløk
  • 2 stk epler
  • 1 stk blomkålhode
  • 1 stk sitron (saft av)
  • pepper
  • salt
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • olje og smør til steking

Slik gjør du

  1. Finhakk vårløk og skjær epler i båter. Lag blomkålrisen ved å rive blomkålen grovt med rivjern. Legg blomkålen i kokende vann og la den koke i ca 1 minutt, sil bort vannet og bland med vårløk, pepper og litt presset sitronsaft.
  2. Pepre og salte svinekotelettene og stek dem i litt smør og olje. La eplebåtene steke med de siste 5 minuttene. Ta koteletter og epler ut av pannen og la dem hvile.
  3. Lag sjyen ved å koke ut pannen med 1 dl vann og litt soyasaus. Server kotelettene med blomkålris, epler og sjysaus.