Tacopai med bønner, linser og vårløk
Foto: KIWI

Tacopai med bønner, linser og vårløk

Dette er en ganske kraftig vegetarrett som bør serveres med en deilig frisk og grønn salat.

Ingredienser

Paibunn

  • 50 g romtemperert smør
  • 3 dl Hvete sammalt
  • 1 dl Hvetemel
  • 1 dl Kesam mager
  • 2 ss Vann
  • 1 ts Salt

Fyll

  • 3 stk egg
  • 2 dl Melk
  • 2 dl revet ost
  • 1 boks GO ECO grønne linser
  • 1 boks Mais
  • 1 ts Cumin
  • 1 knivsodd Cayennepepper
  • 1 stk Rødløk
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 4 store Tomater
  • 4 stilker Vårløk

Slik gjør du

  1. Bland sammen smør og mel til en kornete masse. Tilsett kesam, vann og salt, og kna det sammen til en smidig deig. Hvis den er for klissete tilsetter du litt mel. Trykk deigen ut i en paiform, ca. 24 cm i diameter, og la den hvile i kjøleskap i 30 min.
  2. Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen egg, melk og revet ost, bland inn linser og mais. Ha i cumin og cayennepepper. Skjær rødløk i tynne båter og ha i røren, smaksett med salt og pepper.
  3. Hell fyllet i paiformen. Stek i ovnen ca. 35 min. Til servering skjærer du tomater tynt og har de oppå paien som et lokk. Finhakk vårløk og dryss over tomatene.