Tinas TOM KHA GAI

Tinas TOM KHA GAI

Høstens mest spennende rett!

Ingredienser

TOM KHA GAI

  • 2,5 stk kyllingfileter
  • 3 stk sjarlottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk Sitron
  • 1 fersk ingefær
  • 2 stk lime saft av
  • 2 bokser kokosmelk (a’ 400 ml)
  • 3 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk ansjoser finhakket
  • 1 neve koriander fersk
  • matolje til steking

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene
fra chilien og skjær den i tynne strimler. Skrell
det ytterste gule skallet av sitronen med en
potetskreller og skjær i fine strimler. Finhakk
ingefæren.
    Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og skjær den i tynne strimler. Skrell det ytterste gule skallet av sitronen med en potetskreller og skjær i fine strimler. Finhakk ingefæren.
  2. Skjær kyllingfiletene i grove strimler.
Hell olje i en stor kasserolle og legg i løk,
hvitløk, ansjoser, ingefær, chili og sitronskall.
Fres alt sammen i 2 minutter til løken har
myknet.
    Skjær kyllingfiletene i grove strimler. Hell olje i en stor kasserolle og legg i løk, hvitløk, ansjoser, ingefær, chili og sitronskall. Fres alt sammen i 2 minutter til løken har myknet.
  3. Tilsett kokosmelk, vann, limesaft og salt og
kok opp. La det småkoke i 5 minutter.
Legg i kyllingen. Kok opp suppen igjen, og la
det småkoke i ca. 10 minutter.
    Tilsett kokosmelk, vann, limesaft og salt og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Legg i kyllingen. Kok opp suppen igjen, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Strø hakket koriander over den varme suppen. Server umiddelbart i suppeskåler.