Tom Kha Gai kyllingsuppe

Tom Kha Gai kyllingsuppe

Tom Kha Gai er god og smakfull kyllingsuppe fra Thailand. Her er en rask og enkel variant av den populære thailandske retten.

Ingredienser

TOM KHA GAI

  • 2,5 stk kyllingfileter
  • 3 stk sjarlottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk Sitron
  • 1 fersk ingefær
  • 2 stk lime saft av
  • 2 bokser kokosmelk (a’ 400 ml)
  • 3 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk ansjoser finhakket
  • 1 neve koriander fersk
  • matolje til steking

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene
fra chilien og skjær den i tynne strimler. Skrell
det ytterste gule skallet av sitronen med en
potetskreller og skjær i fine strimler. Finhakk
ingefæren.
    Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og skjær den i tynne strimler. Skrell det ytterste gule skallet av sitronen med en potetskreller og skjær i fine strimler. Finhakk ingefæren.
  2. Skjær kyllingfiletene i grove strimler.
Hell olje i en stor kasserolle og legg i løk,
hvitløk, ansjoser, ingefær, chili og sitronskall.
Fres alt sammen i 2 minutter til løken har
myknet.
    Skjær kyllingfiletene i grove strimler. Hell olje i en stor kasserolle og legg i løk, hvitløk, ansjoser, ingefær, chili og sitronskall. Fres alt sammen i 2 minutter til løken har myknet.
  3. Tilsett kokosmelk, vann, limesaft og salt og
kok opp. La det småkoke i 5 minutter.
Legg i kyllingen. Kok opp suppen igjen, og la
det småkoke i ca. 10 minutter.
    Tilsett kokosmelk, vann, limesaft og salt og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Legg i kyllingen. Kok opp suppen igjen, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Strø hakket koriander over den varme suppen. Server umiddelbart i suppeskåler.