Tomatsild med taco-touch

Tomatsild med taco-touch

Du blir snill av sild!

Ingredienser

Tomatsild

  • 6 stk spekesild
  • 1 løk
  • 1 dl dill frisk, evt, koriander for mer tacosmak
  • 0,5 dl soyaolje
  • 100 gr tomatpurre
  • 2,5 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1,3 dl eddik 7%
  • 2 ts tacokrydder
  • pepper

Slik gjør du

  1. La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1/2 - 1 time, eller til silden er passe salt. Hell av vannet og tørk filetene med kjøkkenpapir. Skjær filetene i ønskelig store biter. Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm. Rør inn tomatpuré og kok opp. Ta kjelen av platen, ha i sukker og rør til det smelter. Avkjøl og rør inn vann og eddik, og smak til med pepper og taco- krydder. Legg sild, løk og dill lagvis i et glass eller krukke. Hell over tomatsausen og legg på lokk. Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  2. Tips: Husk at man kan krydre en tomatsaus med f.eks basilikum, timian – eller akevitt! Prøv deg frem med andre smaker; sild passer til frokost, lunch eller kvelds. Og så blir du så snill av det!