Tomatsuppe

Tomatsuppe

med sitron og hvitløksbrød

Ingredienser

Tomatsuppe

  • 500 g modne tomater eller 3 pk hermetiske
  • 1 stk gul løk hakket
  • 4 fedd hvitløk finhakket
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 5 dl vann
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts honning
  • 1 dl lett creme fraiche 10%
  • salt
  • pepper

Hvitløksbrød

  • 4 skiver grovt brød
  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk i skiver
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Hakk tomatene i grove biter. Surr finhakket løk og hvitløk i en stor kjele til den bli myk. Legg tomatene i kjelen sammen med buljongterningene. Hell i vann, tilsett tomatpuré, honning og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt mer væske dersom suppen blir for tykk. Kjør suppen glatt med stavmikser.
  2. Bland olivenolje, hvitløk og sitronsaft. Pensle blandningen på brødskiver og grill dem i ovnen til de er gyllne.