Torsk i ovn med sennepsgratinerte poteter og rødvinssaus
Foto: Aina C Hole/Sporenstrek

Torsk i ovn med sennepsgratinerte poteter og rødvinssaus

Et smakelig fiskemåltid.

Ingredienser

Torsk

  • 800 gr torskefilet
  • 3 ss smør
  • salt
  • pepper

Rødvinssaus

  • 1 stk løk
  • 3 stk laurbærblad
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 0,5 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss smør
  • salt
  • pepper

Sennepsgratinerte poteter

  • 600 g poteter
  • 3 ss sennep grov
  • 3 ss olivenolje
  • 4 stk sjalottløk
  • 3 stk hvitløksfedd

Rosenkålsalat

  • 1 pose rosenkål
  • Mandler
  • Saften fra en halv appelsin
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Legg fisken i en ildfast form. Fordel smøret over torsken og tilsett litt salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 20-25 min. på 180 °C.
  2. Grovhakk løken. Legg den i en kasserolle sammen med laurbærblad, vin, vann, buljong, soyasaus og honning. La det koke på svak varme i 30 min. Sil sausen og kok opp på nytt. Rør ut potetmel i litt vann og tilsett det i sausen mens du rører godt. Når sausen tykner litt, tilsetter du smør og lar det smelte. Smak til slutt til med salt og pepper.
  3. Vask poteter, behold skallet på. Del dem i tykke skiver. Bland sennep og olje. Finhakk sjalottløk og hvitløk, tilsett det i sennepsblandingen. Rør sammen. Ha i potetene og bland godt sammen med sennepsrøren. Smak til med salt og sort pepper. Stek i ovnen i ca. 35-40 minutter.
  4. Kok opp vann til rosenkål. I mellomtiden grovhakker du mandler og rister dem i en tørr stekepanne. Kok rosenkål i ca. 5 minutter. Skyll under kaldt vann og legg dem i en bolle. Tilsett mandler og appelsinsaft. Server torsken med sennepsgratinerte poteter, rosenkålsalat og deilig rødvinssaus.