Tortelli fra Toscana med røkelaks og persille

Tortelli fra Toscana med røkelaks og persille

Å lage din egen pastadeig er faktisk ikke så vanskelig. Barna mine elsker å hjelpe til med å lage pastaputene, iallfall en liten stund.

Ingredienser

Pastadeig

  • 450 g Mel (helst Tipo-0 mel)
  • 1 ts Salt
  • 4 stk Hele egg
  • 1 stk Eggeplomme
  • 1 ss Olivenolje
  • 2 ss Vann

Fyll

  • 150 g Røkelaks
  • 250 g Kesam
  • 1,5 dl Valnøtter
  • 5 ss Parmesanost, revet
  • Salt og svart pepper

Persillesmør

  • 100 g smør
  • 1 potte Persille

Slik gjør du

  1. PASTADEIGEN: Hell melet i en haug på kjøkkenbenken og lag en grop i midten. Tilsett salt, olivenolje, vann, egg og eggeplommer i gropen og rør med en gaffel gradvis utover så du får blandet inn mer og mer mel til du har et deigemne. Kna så deigen til den blir smidig og elastisk, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i 1 time i kjøleskapet.
  2. FYLLET: Skjær røkelaksen opp i små biter. Bland sammen kesam, hakkede valnøtter og parmesan. Smak til med salt og pepper og rør til slutt laksebitene inn i osteblandingen.
  3. TORTELLI: Bruk en pastamaskin eller kjevle til å rulle ut pastaark. Rull deigen i flere omganger, på stadig smalere innstilling, til den er så tynn som mulig.
  4. Legg lange pastaark utover en melet benke flate og del opp i firkanter på cirka 5 x 5 centimeter. Legg 1 spiseskje fyll på hvert ark og pensle kantene med vann slik at deigen fester seg når du bretter kantene mot hverandre.
  5. Brett så hvert hjørne av deigen opp mot midten og press sammen kantene slik at de får pyramideform. Pass på så pastaputene blir helt forseglet! Kok deretter tortelliene i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Når de flyter opp er de ferdige.
  6. PERSILLESMØR: Smelt smøret og brun til det blir gyllenbrunt sammen med noen persilleblader. Øs smøret over de nykokte tortelliene. Kvern over litt svart pepper, riv over litt parmesan og server!