Tradisjonell fårikål

Tradisjonell fårikål

Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.

Ingredienser

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg Hodekål
  • 4 ts Hel pepper
  • 2 ts Salt
  • 3 dl Vann

Slik gjør du

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.)
  3. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2 timer.
  4. Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.