Tryms "fiskegrateng" fra Bø i Vesterålen

Sunn mat barn liker

Ingredienser

Fiskegrateng

  • 1 pk torskefilet
  • 2 dl lettkokt makaroni
  • 2 stk egg
  • 5 skiver bacon
  • 1 stk røkt kjøttpølse med skinn eller to små uten skinn
  • knust kavring eller griljermel

Hvit saus

  • 1,5 ss smør
  • 3 ss siktet hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl fiskebuljong
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 1 ts gurkemeie

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Sett en langpanne med et par cm vann på nest nederste rille. Kok fisk i vann og litt salt. Del i små biter og sett til side. Ta vare på ca 3 dl. av kokevannet . Kok makaronien halvparten av oppgitt koketid.
  2. Smelt smør, rør inn mel og spe vekselvis med melk og kokevannet fra fisken mens du rører til du har en tykk hvit saus. Ha i krydder, salt og pepper. Ha i halvkokt makaroni og fisk, og rør godt. Del kjøttpølsene i små terninger og ha i sausen. Visp egget og rør det så godt inn i sausen.
  3. Smør en brødform på ca 1,5 liter (vanlig størrelse) og hell fiskesausen oppi. Strø griljermel på toppen og legg på baconskiver. Stek i ca 45 minutter på 180 grader i vannbad. Server med kokte poteter, smeltet smør og råkost av gulrot/kålrot.