Urtegrillet kalkunfilet med “gresk salat”

Urtegrillet kalkunfilet med “gresk salat”

Vel bekomme

Ingredienser

Kalkunfilet

  • 1 stk Tinas Kalkunfilet ca. 600-750 g
  • 4 ss olivenolje
  • 2,5 ss hvitvinseddik
  • 5 stk plommetomater
  • 1 stk agurk
  • 2 dl sorte oliven
  • 1 stk rød paprika
  • 1 pk fetaost
  • 0,5 stk sitron
  • 1 neve frisk basilikum eller oregano
  • kvernet salt
  • kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Grovhakk urtene og del kalkunfileten i to, og gni begge filetene grundig inn med urter, olivenolje, salt og pepper.
  2. Grill kjøttet med steketermometer i ca 15-20 minutter til det blir saftig og mørt, kjernetemperaturen skal være 65-67 ° La kjøttet hvile før du skjærer det opp og serverer.
  3. Salaten Mariner løken i olje og eddik ca. 10 minutter. Skjær grønnsakene i grove biter. Bland oliven og grønnsaker med den marinerte løken og krydre med salt og pepper, legg alt opp på et stort fat. Bryt osten i biter og ha den i salaten. Sprinkle over litt olivenolje, klem over sitronsaft og pynt med frisk basilikum eller oregano.
  4. Server salaten med tynne skiver av den grillede kalkunfileten og godt brød!