Vestlands-jul med vossakorv, surkål og adventsbrød

Vestlands-jul med vossakorv, surkål og adventsbrød

Blir bedre dag 2!

Ingredienser

Du trenger

  • 1 ring vossakorv
  • 2 Epler
  • sennep
  • 4 adventsbrød

Surkål

  • 1,5 kg hodekål
  • 4 Epler
  • 2 ts salt
  • 5 ts karve
  • 5 dl kjøttkraft
  • 5 ts eddik 7%
  • 5 ts sukker

Slik gjør du

  1. Skjær Vossakorven i biter og stek i stekepannen sammen med eplebåter. Varm surkål, eller lag den fra bunnen. Smør adventsbrødet (se oppskrift s 69) med god sennep og topp med vossakorv, surkål og epler.
  2. Surkål: Legg kål, eplebåter, salt og karve lagvis i en kjele. Hell på kraft. Kok opp og la alt trekke i 1 time. Rør om innimellom. Smak til med eddik og sukker. Lag den gjerne dagen før du skal bruke den. Blir bedre dag 2!