Asiatisk biffsalat fra Tinas sommer

Med grønne druer, ingefær og peanøtter.

Ingredienser

  • 500 g Mørbradfilet
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • 2 dl Druer grønne
  • 1 pose/bunt Reddiker
  • 1 stk Squash
  • 1 stk Agurk
  • 2 stk Hjertesalat
  • 1 dl Peanøtter med salt

Dressing

  • 1 fedd Hvitløk
  • 2 ts Revet ingefær
  • 1 stk Sjalottløk
  • 0,5 ss Sukker
  • 1 stk Lime, saften
  • 1 ss Kikkoman soyasaus
  • 2 ts Sesamfrø
  • 2 ss Olivenolje
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Salte og pepre mørbradfileten, hell over litt olivenolje, og grill den over direkte varme i 10 minutter. Snu med jevne mellomrom så alle sidene blir godt brunet. Flytt deretter kjøttet over på indirekte varme og fortsett å grille i 10 minutter, til kjernetemperaturen er 58-60 grader. Del druene i to og reddikene i tynne skiver. Bruk en ostehøvel eller mandolin til å skjære tynne skiver squash og agurk. Legg alt på et fat. Skyll salaten, riv den i biter og anrett den på toppen.
  2. Riv hvitløk, ingefær og løk i en skål. Rør inn sukker, limesaft, soyasaus, sesamfrø og olivenolje. Smak til med nykvernet pepper. Vend dressingen inn i salaten. Skjær opp entrecôten i skiver og legg de oppå salaten. Dryss til slutt over finhakkede peanøtter.