Pokebowl med røkt laks, druer og avokado

Nå kan du lage trendretten fra Hawaii hjemme på ditt eget kjøkken med denne oppskriften fra Tinas sommer.

Ingredienser

  • 400 g Røkt laks i skiver
  • 4 porsjoner Fullkornsris
  • 2 Avokadoer
  • 250 g Grønne druer
  • 0,5 ts Sambal oelek
  • 1 stk Lime, saften
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 potte Koriander
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2-3 ts sesamfrø

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken. Del avokadoene i to, fjern stenene, grav ut fruktkjøttet med en skje og skjær det i tynne skiver. Del druene i to og bland de med sambal oelek, lime og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Grovhakk korianderbladene og vend de inn i druesalaten. Rist sesamfrøene i en varm og tørr panne. Anrett risen i skåler og dander avokadoen pent oppå. Fortsett med druesalat og gravet laks. Avslutt med å strø over de ristede sesamfrøene.