Sandwich med urtegrillet mørbrad

Oppskrift fra Tinas sommer.

Ingredienser

  • 4 stk Mørbradbiffer
  • Havsalt og pepper
  • 1 bunt Bladpersille
  • 2 Rosmarinkvister
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 dl Vann
  • 1 dl Hvitvinseddik
  • 0,8 dl Sukker
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ss Hel sort pepper
  • 2 stk Rødløk, i tynne skiver
  • 200 g Mascarponeost
  • 1 stk Sitron, saft og skall
  • Salt og pepper
  • 1 stk Crispisalat
  • 2 stk Avokado
  • 2 stk Baguetter

Slik gjør du

  1. Salte og pepre kjøttet og strø over grovhakkede urter. Hell noen dråper olivenolje på kjøttet og grill det i ca. 4-5 minutter på hver side. Kok opp vann med eddik, sukker, salt og pepperkorn i en kasserolle. Hell den varme laken over rødløkskivene, pass på at all løken er dekket og avkjøl. Smak til mascarponeosten med revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. Skyll salaten og riv den i grove biter. Del avokadoen i to, fjern stenen og ta ut fruktkjøttet med en spiseskje. Skjær avokadoen i skiver. Del baguettene halvveis på langs, brett de opp og hell over litt olivenolje før du griller de raskt i 1-2 minutter. Del de deretter opp i 4 porsjonsbaguetter. Anrett sandwichen: Skjær opp det grillede kjøttet i skiver og fordel i baguettene. Topp med alt det gode tilbehøret.