Alt til jul billig hos KIWI

Dette pinnekjøttet er best i test

Foto: VG

Gilde Høgfjellslam fra KIWI er best i test i VGs store test av pinnekjøtt like før jul.

Omtrent en tredjedel av oss spiser pinnekjøtt på julaften, og mange har det på menyen i løpet av jule- og nyttårshelgen.

VG har testet årets utvalg av urøkt pinnekjøtt fra kjedene, og på topp troner KIWIs Høgfjellslam.

– Vi er godt fornøyd med å vinne testen. Det viser at jobben vi har gjort sammen med merkevaren Gilde har resultert i et meget bra produkt, sier ferskvaresjef Harald Bregner i KIWI. 

Høgfjellslam får du kun hos KIWI og er, som navnet skulle tilsi, lam som har beitet i høyfjellet. 

Ferskvaresjef Harald Bregner i KIWI er strålende fornøyd med at pinnekjøtt av Høgfjellslam er best i test hos VG.– Slik festmaten skal smake

Ifølge VGs proffe smakspanel smaker høyfjellslammet deilig av kjøtt og fett, dufter slik pinnekjøtt skal, er fint saltet og har saftig og mør konsistens.

– Akkurat slik festmaten til jul skal smake, sier panelet. 

En femmer til Gildes pinnekjøtt

På andreplass i testen kom Gildes pinnekjøtt, som fikk en solid femmer på terningen i VGs test. Smakspanelet mener kjøttet har en god og moden smak, er mørt og har god tyggemotstand.

Også dette er et pinnekjøtt som finnes i KIWIs hovedsortiment, og selges i alle KIWI-butikker. 

– Vi har et bredt utvalg av pinnekjøtt i våre butikker, men utvalget vil varere fra landsdel til landsdel, sier ferskvaresjef Harald Bregner i KIWI. Pinnekjøtt er lukten av jul for mange.

Lukten av jul

Pinnekjøtt fås røkt og urøkt. De siste årene har det også kommet ferdig utvannet og fyst pinnekjøtt i dagligvarebutikkene. 

For mange er pinnekjøtt selve lukten av jul

Ifølge smaksekspertene Kristin Enger og Sigrun Bjørge Løken ved Nofima i Ås, lukter pinnekjøtt av røkt- og dampet kjøtt, litt ull, sau, fårefett, salt og tørket kjøtt. 

KIWI kårer Norges favoritt-julelukt. Hva lukter jul for deg? Bli med og stem på din favoritt!