Oppskriftene og handlelisten

Dette trenger du til julebrunsjen

Lurer du på hva du skal servere på julebrunsjen? Her er handlelisten, oppskrifter og flere gode tips.

Alle har sine favoritter til julelunsjen. Hjemme hos ferskvaresjefen i KIWI, Harald Bregner, har de alltid rester etter julemiddagen på bordet, og det er noen varianter som alltid må være med:

  • Kald ribbe i tynne skiver
  • Sennep
  • Eddik

For inspirasjon til ribba, se her! 

 Juleomelett med Edamer, spinat, røkelaks og vårløk

Vi spiser faktisk mer fisk i jula enn ellers i året, og laks i flere varianter er en klassiker på julebordet. 

 Spekesild hører julen til, og er perfekt både til julebrunsjen og som julegaver.

  • Tomatsild
  • Sursild

Lag din egen julesild 

Lammerull, sylte og juleskinke er klassikere på mange av julens frokoster og brunsjer.

I juledagene bugner gjerne bordene av tradisjonsrikt og smakfullt julepålegg. Husk frukt og grønnsaker for et friskt og fargerikt måltid. 

  • Edamer
  • Brie
  • Camembert
  • Blåmuggost
  • Kjeks
  • Druer
  • Stangselleri
  • Klementinbåter

 Saftig fikenbrød og kakao er klassikere til julelunsjen. TIlsett cayenne og kardemomme i kakaoen for smak av jul.

Harald Bregner er ferskvaresjef i KIWI og ekspert på ribbe og annen julemat.

Ferskvaresjef Haralds aller beste tips til julelunsjen:

– Ikke stresse, nyt maten, lek med barna, ta pauser og bare vær. 

Lyst på dessert? Sjekk våre oppskrifter