Derfor vil KIWI at du kun skal kjøpe én

KIWI senker prisen på en rekke varer. «1 for 1»-kampanjen er et svar på de andre matkjedenes kvantumsrabatter.

To varer til prisen av én. Så klart er det fristende. Penger spart er penger tjent, ikke sant?

Men slike tilbud er ikke nødvendigvis en god løsning, verken for deg selv eller for miljøet.

– Ideen med «2 for 1» er å lokke deg til å kjøpe mer enn du trenger av en rekke varer. Resultatet er at folk kaster enda mer mat, og det er vi sterkt imot, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Skal halvere matsvinn 

Hvert år kastes det 217 tonn mat. Vi i KIWI har sagt at vi skal halvere matsvinnet innen 2025, og jobber hver dag for å nå målet.

«Kjøp én, betal for én»-kampanjen er én av våre metoder for å redusere matsvinn.

Les mer om matkasting, og om hvordan KIWI jobber for å redusere matsvinn her

Billigere varer i KIWI

KIWI har flere ganger senket prisene på flere typiske «2 for 1»-varer. Dermed trenger du ikke kjøpe mer enn du trenger, for å få det like billig. Kjøp en, betal for en. Smart for miljøet og lommeboka. 

Slår til mot kvantumsrabattene

Da KIWI kjørte «1 for 1»-kampanjen i 2014, førte det til at de andre matvarekjedene sluttet med «3 for 2»- og «2 for 1»-tilbudene sine.

– Nå ser vi at kvantumsrabattene er tilbake i butikkene, og bestemte oss for å kjøre en ny runde med «1 for 1» høsten 2016, forteller KIWI-sjefen.

KIWI velger ut en rekke varer som andre kjeder kjører 2 for 39,-/49,- /59,-, og setter prisen ned til det halve på tilsvarende varer. Da får du med andre ord den vare du trenger til samme pris som hvis du hadde fått kvantumsrabatt ved å kjøpe to.

Slik skal vi sørge for at det ikke skal lønne seg å kjøpe mer enn det du trenger.