Vil du være med på årets «lammedugnad»?

På grunn av stor overproduksjon av lam, har Nortura nå 3500 tonn lammekjøtt på lager. KIWI skal prøve å hjelpe produsentene ut av knipa – er du med?

– For å unngå en skikkelig utfordring for den norske småfebonden så må vi ta et skikkelig krafttak, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura til Nationen.

Han forteller at den norske lammeproduksjonen snudde høsten 2015, etter en lang periode med underproduksjon. Men gjennom høsten 2016 hopet det seg opp enda mer, og ved inngangen til 2017 nærmet seg en alvorlig situasjon. 

Skal selge 1000 tonn ekstra 

Nortura har rett og slett ikke klart å selge unna i takt med produksjonsøkningen. Det ønsker nå alle kjedene i NorgesGruppen å hjelpe til med, ved å prøve å selge 1000 tonn mer lammekjøtt enn planlagt i 2017 – en økning på mellom 10 til 15 prosent.

- Vi kommer til å ha et ekstra trykk på lammeprodukter i hele år, og vil tilby flere inspirerende oppskrifter og tips som gjør det enklere for våre kunder å velge lam til middag, forteller ferskvaresjef Harald Bregner i KIWI.

Ikke bare påskelam

Svært mange av oss spiser lammestek i påsken, men det finnes jo mange andre retter med lammekjøtt du kan servere til middag også. Se for eksempel på disse oppskriftene:

Oppskrifter på middag med lam Salt lammekjøtt med komle og kålrotstappe.

Oppskrift på salt lammekjøtt, komle og kålrotstappe

Salt lammekjøtt med erter og flesk.

Oppskrift på erter kjøtt og flesk

Salt lammekjøtt med lettkokte grønnsaker og sursøt saus.

Oppskrift på salt lammekjøtt med lettkokte grønnsaker

Kjøttsuppe med salt lammekjøtt.

Oppskrift på kjøttsuppe med salt lammekjøtt

Saltkjøtt med kålrotstappe.

Oppskrift på saltkjøtt med kålrotstappe

Her finner du også en oversikt over alle oppskrifter vi har som inneholder lam eller sau.